**************U wordt nu doorverwezen naar onze vernieuwde webshop...***********
ACQUA COTTA TOSCAANSE HERDERSOEP
|
|
Een geurige en winterse soep.
Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Deze soep is geurig en winters, met de drie klassieke aromatische groentes van de Italiaanse keuken (selderij, wortel, ui). Herders in Toscane verzamelden overdag eetbare wilde groenten, kruiden en eieren om er `s avonds boven het kampvuur een soep van te bakken in olijfolie. Water toegevoegen en er onstond een krachtige soep. Deze klassieke suppa inspireerde de KleinsteSoepFabriek tot een origineel recept. In de laatste versie zijn ook groene pepertjes toegevoegd en deze is dus lichtpittig.bereidingstips: verdunnen met dezelfde hoeveelheid water. Voeg voor een maaltijdsoep een geklutst ei, oude kaas en eventueel oud brood toe en verwarm mee. Kan ook verwarmd en onverdund als groente bij rijst gegeten worden
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
ARABISCHE HARIRA MAALTIJDSOEP
|
|
Een heerlijkie soep met volle smaak.
Deze Arabische Harira is een soep die in de Arabische wereld gegeten word, o.a. om tijdens de ramadan de vasten te breken na zonsondergang, een kom soep met een dadel geeft weer nieuwe energie! Iedere moeder heeft een eigen versie van deze maaltijdsoep. Bereidingsadvies: deze soep verdunnen met een halve pot water, lekker met een extra scheut olijfolie een kneep verse citroen, en een lepeltje harissa(scherpe pepersaus). Ingrediënten: ingrediënten:water, aardappels*, tomatenpuree*, rode linzen*, ui*, wortel*, vermicelli *(tarwe*, water), aardappelzetmeel*, kikkererwten*, kruidenmix Harira*, bleekselderij*, zout, olijfolie*, gistextract, zonnebloemolie*, bladkoriander*, knoflook*. Bevat: koriander. peulvruchten, tarwe (gluten),selderij, wortel. * = biologisch vegetarisch, veganistisch
4.95
|
|
BISQUE TOMATENSOEP
|
|
Fijne volle tomatensoep.
Fijne volle tomatensoep gemaakt met Toscaanse tomaten. Deze gecombineerd met gefruite uitjes, stukjes en gedroogde tomaten, zorgt voor veel echt tomatenvruchtvlees, en een rulle structuur en smaak. De soep kan extra verdund worden met water of room. Zal door de ambachtelijke productie avontuurlijke smaaknuances geven. Proef alle soepen en bouillons van Kleinstesoepfabriek.nl./
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.50
|
|
BOMBAY SWEET AND SOUR
|
|
Een zachte, zoetzure currysoep.
Een zachte, zoetzure currysoep uit de streek rondom Mubai (Bombay), met gepelde linzen met curcuma en een voortreffelijke massala van de hand van Sumitra Naren, Indiase kok en (biologisch) voedseldeskundige.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
5.50
|
|
CHAMPIGNONROOMSOEP
|
|
Een krachtige champignonsoep.
In samenwerking met www.sceltamushrooms.com ontwikkelde krachtige champignonroomsoep. Door de “hoge”vulling met champignons kan deze soep alleen verdund met room ook in een pasteibakje gegeten worden. Nederland is een van de grootste producenten van de Agaricus Bisporus. Door kennis en de passie samen te brengen maken we een overheerlijke soep. Door de ambachtelijke productie ontstaan avontuurlijke smaakvariaties!
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
CRÉME DUBARRY (BLOEMKOOLROOMSOEP)
|
|
Bloemkool roomsoep.
Een romige bloemkoolsoep uit de klassieke Franse keuken, geef hem bij een feestelijk diner vóór een hoofdgerecht met lamsvlees. Of als een heerlijke vegetarische roomsoep gegarneerd met gekookt ei, extra room en een snufje nootmuskaat. Kan ook als saus onverdund met goede aardappels gegeten worden.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
DELI DHABA CURRYSOEP
|
|
Een Currysoep met rode nierbonen.
Een heerlijke creatie van Sumitra Naren voor de KleinsteSoepFabriek. Rode nierbonen met een heerlijke massala, pittig verwarmend.bereidingstips: samen met rijst onverdund eten of als soep met water erbij.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
5.50
|
|
ERWTENSOEP VEGETARISCH
|
|
Vegetarische erwtensoep
Erwtensoep is een typische NoordEuropees maaltijdsoep, veelal gegeten bij koude en sneeuw, omdat het lichaam wordt verwarmd en de maag goed gevuld. Door toevoeging van groene erwt en bonenkruid is de soep lichter verteerbaar, hiernaast voegen we in olijfolie gefruite uitjes toe voor een extra hartige smaak . Door de ambachtelijke bereiding zullen natuurlijke smaakvariaties ontstaan. Bevat: selderij, gist. Ook geschikt voor veganisten.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
ERWTENSOEP VLEES
|
|
Snert!
erwtensoep is een typische NoordEuropese maaltijdsoep, veelal gegeten bij koude en sneeuw zodat het lichaam wordt verwarmd en de maag goed gevuld. Door toevoeging van groene erwten en bonenkruid is de soep lichter verteerbaar. De ambachtelijke bereiding veroorzaakt natuurlijke smaakvariaties. Het varkensvlees komt van de familie Arkema waar de varkens een goed en diervriendelijk leven leiden. bereidingstips: verdunnen naar wens met water (een halve tot een hele pot). Serveertip: samen met roggenbrood en spek of kaas, eventueel rookworst toevoegen.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
FARRO FUNGHI TOSCAANSE HERFSTSOEP
|
|
Toscaanse herdersoep.
De contadini in Italië waren een soort horigen in dienst bij een landheer. Aangezien ze niet konden lezen en schijven bleven ze hun hele leven in “schuld”bij de landheer. Pas rond 1960 heeft een leraar ze lezen schrijven en rekenen geleerd zodat ze konden zien dat ze niet meer een “schuld “hadden aan de landheer en vrij waren (er is pas van die tijd een wet die het contadinischap verbood).Het betekend dat er nog steeds ex contadini in Italië wonen. Deze noeste werkers bebouwden het land in de zomer en na de oogst moesten ze het bos in om hout voor de landheer te kappen. Tijdens deze behoeftige wintermaanden aten ze o.a. spelt van de oogst en wat ze konden vinden in de bossen zoals porcini en andere paddestoelen. Samen met oud brood en eventueel kaas hadden ze toch een warme voedzame soep te eten.Daarop is deze soep gebaseerd. Zal door de ambachtelijke productie avontuurlijke smaaknuances geven
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
FRANSE UIENSOEP
|
|
Een krachtige uiensoep.
om de smaak en kleur te krijgen worden de uien in een langdurig proces gefruit, waarna de andere ingrediënten worden meegekookt. Deze uiensoep is een heerlijk verwarmende en opwekkende soep die vroeger door markthandelaren rond groothandelsmarkt "les Halles" in Parijs om vijf uur `s ochtends werd gegeten. In plaats van koffie: uiensoep! . Door de ambachtelijke bereiding zullen er avontuurlijke smaakvariaties ontstaan. bereidingstips: verdunnen naar wens met water (een halve tot een hele pot). Serveertip: lekker met een scheut witte wijn of cognac en croutons en met kaas op de soep nog even onder de grill.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.50
|
|
GARNALENBOUILLON
|
|
Zachtsmakende fumet (geconcentreerde bouillon)
Dit product is langzaam getrokken van garnalen (Noors Zeekreeftje) Opgevist uit de Noordzee, en via Zeeverse vismarkt Wieringen (www.versevis.nl) geleverd zodat wij er een prachtige zachtsmakende fumet (geconcentreerde bouillon) van kunnen trekken. De lgarnaal wordt gewaardeerd om zijn fijne zacht zoete schelpdierensmaak .Door de ambachtelijke bereiding ontstaan avontuurlijke smaakvariaties . Goddelijke smaak!
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
GOA SPICE (BERGLINZENCURRY)
|
|
Linzen curryssoep.
Een curry soep die ook onverdund als saus gegeten kan worden. Uit de streek rond de beroemde stranden van Goa. Een pittige linzen masala creatie van Sumitra Naren. Traditioneel met gekruide pittige worstjes geserveerd, of met heet spek.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
5.50
|
|
GROENTENKNOFLOOKBOUILLON
|
|
Knoflookbouillon
zacht getrokken groentenbouillon, slow en met veel smaak.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.50
|
|
KIPPENBOUILLON
|
|
Extra geconcentreerd en te verdunnen met één pot water
Dit product is langzaam getrokken van kip zodat een smaakvolle bouillon is verkregen. Gemaakt van kippen van de familie Arkema die een biologisch en diervriendelijk leven hebben geleid (genoeg licht, lucht, ruimte, uitloop, biologisch voer en geen preventieve antibiotica). Door de ambachtelijke bereiding ontstaan smaakvariaties en heeft de bouillon fijne vetoogjes, wat extra smaak geeft. Versterkend! Nieuw: de bouillon is nu extra geconcentreerd en te verdunnen met één pot water.bereidingstips: verdunnen met een halve pot water, verwarmen en eventueel soepgroente en vermicelli toevoegen. Serveertip: als risottobouillon of met sereh (citroengras) voor een soto ajam (Indische kippensoep).
Inhoud:400ml (Aanlengen met één pot water: goed voor 4 koppen soep)
4.50
|
|
KOMKOMMERSOEP
|
|
Koude komkommersoep. *seizoenssoep
Een seizoenssoep met een lichte, fijne smaak.bereidingstips: kan koud en warm gegeten worden, lekkerst met crème fraîche.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
KRABFUMET
|
|
Overheerlijke krabbenbouillon
Krabfumet / overheerlijke krabbenbouillon.Dit product is getrokken van Noordzee strandkrabben. Tijdens het kookproces kleuren de schilden mooi oranje. Heel lokaal, heel dichtbij (Noordzee!) en met de smaken van mooie groentes, een pittig kruidenpakket een genot voor de tong.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
5.50
|
|
MADRAS MEDLEY (KIKKERERWTENCURRY)
|
|
ndiase kikkererwtenkorianderkokos soepsaus
Traditional Indian recipy from the area Madras A coconut spicy coriander saus with whole chickpeas.Ready to eat sauce, to eat with good rice and chutney. Serve as a soup dilute with half a glass of water . Will give adventurous taste sensations due to traditional production methods.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
5.50
|
|
PALESTIJNSE OLIJFOLIESOEP KIKKERERWT
|
|
Kikkererwten soep met komijn. tomaat, knoflook en chili.
Deze Palestijnse Olijfoliesoep kikkererwten is ontwikkeld met Rens van den Bulck van RiodeBio importeur van www.canaan.nl biologische fairtrade olijfolie (Nabali/Rumi) en Nasser Farha(eigenaar van de olijfoliemolen (www.canaanfairtrade.com) De olijfolie komt uit de bezette gebieden waar de boer probeert zijn olijven te oogsten. Deze Arabische kikkererwten soep heeft als hoofdingrediënt komijn, met tonen van tomaat, chili, aardappel en knoflook.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
PALESTIJNSE OLIJFOLIESOEP LINZEN
|
|
Arabische linzensoep.
Deze Palestijnse Olijfoliesoep linzen is ontwikkeld met Rens van den Bulck van RiodeBio importeur van www.canaan.nl biologische fairtrade olijfolie (Nabali/Rumi) en Nasser Farha(eigenaar van de olijfoliemolen (www.canaanfairtrade.com) De olijfolie komt uit de bezette gebieden waar de boer probeert zijn olijven te oogsten. Deze Arabische linzen soep heeft als hoofdingrediënt komijn, met tonen van tomaat, chili, aardappel en knoflook
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
PITTIGE GRONINGER MOSTERDSOEP
|
|
Soep ut Grunn!
Deze Mosterdroomsoep is gebaseerd op de felgeel bloeiende mosterdvelden in de provincie Groningen. Wanneer er geen vlees was aten we gewoon mosterd bij de aardappels als smaakmaker. Mosterd is een bodembedekker en grondverbeteraar d.m.v. diepe penwortels. Van het zaad wordt door Tons mosterdmakerij een heerlijke mosterd gemalen. Deze is de basis voor onze trots: Soep ut Grunn!. Door de ambachtelijke productie bevat deze soep avontuurlijke smaakvariaties.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
POMPOENMOSTERDSOEP
|
|
Pompoen met mosterd.
Mooie knaloranje pompoen vol zonnekracht, in combinatie met een vleugje mooie pittige mosterd van Tons mosterdmakerij uit Zierikzee.Een soep om geroosterd brood en tapenade aan toe te voegen, en met vrienden op een zomeravond te genieten, of met uitgebakken spekjes na een schaatstocht. Door de ambachtelijke bereiding ontstaan avontuurlijke smaakvariaties.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
PURE TOMATENSOEP A LA VAN DAM
|
|
Goeie soep!
Een prachtige " tis goeie soep" naar receptuur van Johannes van Dam.Soep in pure eenvoud met op lage temperatuur zacht gestoofde uien die hierdoor een verfijnde zoete smaak opbouwen (omzetting van inuline naar fructose), de toevoeging van lavaswortel en peper geven een licht pittige toets aan het geheel. Ook niet te versmaden als basistomatensaus. Word door de SP gebruikt in de campagne van de laatste maanden!
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.50
|
|
RIBOLLITA TOSCAANSE ZUPPA
|
|
Maaltijdsoep
Een krachtige Toscaanse Ribollita wat betekend dubbelgekookte.Voor de pranzo (warm middag eten) word deze soep al een dag ervoor gekookt, hierdoor kunnen de smaken de tweede dag optimaal samen rijpen. Een mooi samengaan van selderij, wortel, ui (3 aromtici), en kool, tot een volle blend van groentes bonen en pit.Rooster oud (zoutloos) boerenbrood besprenkel rijkelijk met een goed olijfolieen berasp eventueel met een teentje knoflook (bruschetta). Dit broodje op de bodem van de soepkom overgieten met hete voor de tweede keer opgekookte soep. Buon Appetito.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
Romeinse broodsoep Pancotta
|
|
Maaltijdsoep.
Een maaltijdsoep uit de tijd van de romeinen.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.95
|
|
RUNDERBOUILLON
|
|
Rundvlees bouillon
dit product is langzaam getrokken uit rundvlees zodat een krachtige bouillon is verkregen met vleesgarnering. Gemaakt van vlees van runderen (ras Blonde D`Aquitaine) van de familie Arkema die een biologisch en diervriendelijk leven hebben geleid (genoeg licht, lucht, ruimte, weidegang, biologisch voer, geen preventieve antibiotica). Door de ambachtelijke bereiding ontstaan natuurlijke smaakvariaties. De bouillon heeft fijne vetoogjes die o.m. extra smaak en kwaliteit geven. bereidingstips: verdunnen naar wens met water (een halve tot een hele pot). Serveertip: eventueel soepgroentes en vermicelli toevoegen of als basis gebruiken voor rundersoepen, een krachtige jus of risotto.Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.50
|
|
SLAKKEN KNOFLOOKSOEP met BOERENSLAK*Seizoensproduc
|
|
Seizoensproduct binnenkort weer verkrijgbaar.
Met de slakken van Mieke Bos maken wij een prachtige soep. Door uit het buurdorp spek bij www.arkemavlees.nl te halen, gecombineerd met Groningen mosterd, spreken we toch heus van een streekproduct met terroir! een volle kruidige verrassingsvolle smaak, als amuse in kleine glaasjes of als verrassend voorgerecht. Door de ambachtelijke bereiding ontstaan natuurlijke smaakvariaties.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
0.00
|
|
SLAKKEN IN BOUILLON MET 24 STUKS BOERENSLAKKEN
|
|
Escargots uit Noordbroek in groente bouillon voor verdere verwerking.
De slakken zijn klaar voor verdere bereiding. Verwarming vóór consumptie is voldoende. De slakken zijn geschikt voor verscheidene gerechten. De groentebouillon is perfect te gebruiken als basis voor een slakkensoep, ragout of een saus.
Plantaardige bouillon bestaande uit: Water, wijn, venkel, dragon, tijm, wortel, selderij, peterselie, uien, sjalotten, knoflook, zeezout, peper, specerijen. Dit product is vrij van conserveringsmiddelen. De escargots zijn opgepot bij de Kleinste Soepfabriek
Tip: Haal de slakken uit de bouillon en laat ze uitlekken, Snij dunne schijfjes appel en besprenkel ze met citroen. Halveer de plakjes katenspek. Wikkel het spek om de appel en de slak. Steek er een prikkertje doorheen. Strooi hier nog een beetje zeezout op.
U kunt dit hapje ook presenteren als een klein voorgerechtje.
Bestel ook de knoflookworst met escargot, op:Vleeswaren en delicatessen
12.95
|
|
TOMATENCRÉMESOEP
|
|
Vegetarische tomatensoep
Authentieke vegetarische soep van Biostrada, de voorganger van de KleinsteSoepFabriek met een kruidige smaak. Zal door de ambachtelijke productie verschillende smaaknuances geven.bereidingstips: de geconcentreerde soep moet goed verdund worden met water (een hele tot anderhalve pot) en/of room. Serveertip: eventueel soepgroentes, vermicelli en croutons toevoegen.
Inhoud:400ml (Aanlengen met een halve pot water: goed voor 3 koppen soep)
4.50
|
|
OTOMAANSE TAPENADE (PANE, MIELE)
|
|
geïnspireerd op de klassieke Otomaanse (Perzie) keuken met zachtsmakende specerijen, een zoetje van goede eko honing, een zuurtje van wijnazijn : Hemels!
4.95
|
|
PADDESTOELEN TAPENADE (DUE FUNGHI)
|
|
eekhoorntjesbrood met shiitake Chinese paddestoel, pijnboompitten, eko paneermeel,en de volle smaak van goede olieën. Een echt smaakbommetje.
4.95
|
|
PESTO ROSSO FATALE TAPENADE
|
|
iedereen vindt dit de lekkerste, al 15 jaar maak ik uit volsmakende biologische tomaten , knoflook oude kaas en goed olieën deze pesto rosso, alleen fataal voor je bankboekje.
4.95
|
|
Gusto Rico Meditterane soepen.
|
|
Een nieuwe soepenlijn van Michel Jansen `De Kleinste Soepfabbriek.
U kunt ook bij ons de Gusto Rico soepen bestellen. Alle verkijgbare smaken, lange houdbaarheidsdatum en snelle levering! Linkje: Online bestellen - Gusto Rico Soepen
0.00
|
|