Peulvruchten & Tarweproducten Online
|
|
Oogst peulvruchten en tarweproducten van 2011/2012
**NIEUW OOGST 2011/2012** Kijk ook even op de website van de bruinebonen bende voor inspiratie en nog meer recepten en info over peulvruchten: De Bruinbonen Bende
Probeer eens een nieuw recept, experimenteer en geniet zo wat vaker van een peulvruchtenmaal.
0.00
|
|
Aduki of adzuki / kwaliteit extra /2000g.
|
|
Oogst 2011/2012
Dit paarsrode boontje met lange witte kiem groeit in Japan, China en Zuid-Azië. Deze bijzondere peulvrucht wordt verwerkt in vele gerechten, taarten en desserts. Aan adzuki bonen wordt een geneeskrachtige werking voor nierpatienten toegeschreven.
Voordeelverpakking à 2kg
11.65
|
|
Aduki of adzuki / kwaliteit extra / 500g.
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
3.50
|
|
Alkmaars gort (parelgort) / kwaliteit extra
|
|
Oogst 2011/2012
Gort is gepelde gerst. Parelgort is rond geslepen gort. Het wordt vooral gebruikt als basis voor gortepap en in watergruwel. De gort moet 12 uur geweekt en daarna ongeveer een uur gekookt worden.
Link stamppot boerenkool (met gort): Recepten met gort
7.20
|
|
Alkmaars gort (parelgort)/ kwaliteit extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500gr.
2.20
|
|
Black eye beans 2000g/ kwaliteit extra
|
|
Oogst 2011/2012
Een bijzonder getekende boon is de black eye bean. Deze zwarte oogboon wordt bij voorkeur geïmporteerd uit Californië. De smaak doet enigzins denken aan die van sperziebonen. De schil is dun en voor koude schotels is deze boon decoratief. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
9.65
|
|
Black eye beans 500g./ kwaliteit extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
2.90
|
|
Boekweit / Gepelde / 2000g./ kwaliteit extra
|
|
Oogst 2011/2012
Boekweit neemt tijdens het koken 2 tot 21/2 keer in volume toe. De kooktijd is circa 15 minuten.Neem: 1 volume deel boekweit en 2 volume delen water of weeg de boekweit: per persoon: 70 gram + 2 deciliter water 4 personen: 300 gram + 9 deciliter water Spoel de boekweit in een zeef onder de kraan schoon. Breng de boekweit met het water aan de kook en laat de boekweit daarna zachtjes verder gaar koken met een deksel op de pan. Controleer na circa 5 minuten koken of er nog voldoende vocht in de pan zit, boekweit kan razend snel vocht opnemen. Voeg zo nodig extra toe (giet te veel later desnoods af als de boekweit gaar is en laat de boekweit even op een lage hittebron `droog` koken). Opmerking: Roer tijdens het koken niet in boekweit en probeer niet om boekweit in ruim water te koken er ontstaat in beide gevallen een soort boekweitbrij.
(Top)decoratie voor brood Muesli mengsels Voorgekookt als kindervoeding Vleesvervanger Vervanger van rijst, aardappels e.d. in maaltijden
11.65
|
|
Boekweit / Gepelde / 500g./ kwaliteit extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
3.50
|
|
Borlottiboon 2000g. / Argentinie
|
|
Oogst 2011/2012
De rood gevlekte boontjes worden toegepast in stoofpotjes en in soepen. Deze boon heeft een uitstekende nootachtige smaak. Borlotti's worden meest gegeten in Italië, bijvoorbeeld in de minestrone. Vers in de peul zijn ze af en toe verkrijgbaar in de groentespeciaalzaak of markt.
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijke Vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
19.45
|
|
Borlottiboon 500g / Argentinie / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
5.85
|
|
Bruine bonen 2000g / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Ze zijn geschikt om er soep en andere heerlijke gerechten van te bereiden. Oud-Hollandse gerechten met bruine bonen zijn onder andere bruine bonen met spek en stroop en bruine bonen met spek, gebakken uien en aardappelen.Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
8.20
|
|
Bruine bonen 500gram/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
2.45
|
|
Bulgur / Bulghur 2000g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Tarweproduct Oogst 2011/2012
Bulgur (ook: burghul of boergoel) is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.
Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak.
Bulgur wordt gebruikt in pilafs, soepen, gebak en brood en als vulling. De bekendste toepassing van Bulgur is echter in tabouleh en kibbeh. De hoge voedingswaarde maakt het een goede vervanger voor rijst of couscous. In India wordt het ook gebruikt als ontbijtgraan, bereid met melk en suiker.
Basisrecept voor 500g. bulghur: 1015 minuten koken in 1,5 keer het gewicht aan water (750cl). Dan 20 minuten laten staan. Boter erdoor en zout en peper naar smaak.
9.65
|
|
Bulgur / Bulghur 500g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Tarweproduct Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
2.90
|
|
Butterbeans 2000g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Deze grote witte bonen, geïmporteerd uit China, zijn een uitstekende vervanging voor de zogenaamde Lima bonen en de witte pronkebonen. De smakelijke witte bonen zijn in de noordelijke- en zuidelijke provincies van ons land een welkom gerecht. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
11.95
|
|
Butterbeans/ 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
3.60
|
|
Couscous middel, 2000g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Tarweproduct Oogst 2011/2012
Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Het bestaat voornamelijk uit griesmeel van durumtarwe, waarvan korrels gemaakt worden met een diameter van ongeveer 1 à 2 millimeter.De makkelijke en snelle manier om coucous te maken is het koken in water met wat plantaardige olie en zout. Traditioneel wordt het echter gemaakt in een zogeheten couscouspan die uit 2 delen bestaat. Hierin worden de couscous en vaak ook de groenten die erbij gegeten worden gestoomd. Dit is een tijdrovende klus, maar komt de smaak zeker ten goede. Link: Recepten met couscous
9.50
|
|
Couscous middel 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Tarweproduct Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500gr.
2.85
|
|
Flageolet 2000g / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Vrij prijzige bleekgroene bonen. Blijven heel bij het koken. In Frankrijk worden deze crème-achtige boon meestal gecombineerd met lamsgerechten.Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
17.35
|
|
Flageolet 500g / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
5.20
|
|
Friese woudbonen/ 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Deze geelachtige bonen hebben een plaatselijke betekenis. Voor de liefhebber in Friesland en Groningen is het een lekkernij. De smaak is als bruine bonen maar dan verfijnder.Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
16.10
|
|
Friese woudbonen /500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
4.85
|
|
Gierst / Gepelde / 2000g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Heelkorrelige graansoort uit het Middellandse Zeegebied, die in NoordAfrika volksvoedsel is. Het heeft een zeer korte kooktijd en is zeer geschikt voor het bereiden van pap of een stevige graan/groenteschotels.het bekendste product van gierst is Couscous wat zeer veel in de Marokkaanse keuken en tegenwoordig ook veel in Nederland gebruikt wordt .
8.55
|
|
Gierst / Gepelde / 500g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
2.60
|
|
Grauwe erwten / 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Door velen met kapucijners verwisseld, maar het meest bekend in onze noordelijke provincies en Noord-Holland. De meest bekende rassen zijn: Eroïca, Koroza en Gastro. Evenals bij kapucijners wordt de kwaliteit bepaald door de teeltgebieden. De smaak van Eroïca grauwe erwten verdient de voorkeur. De opbrengst per ha. is echter beduidend lager dan bij kapucijners. Om continuïteit voor dit product te handhaven heeft Brandwijk Peulvruchten jaarlijks vaste afspraken met vakkundige telers. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
13.00
|
|
Grauwe erwten / 500g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
3.90
|
|
Groene erwten 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
De hele ronde erwten hebben een stevige schil en blijven heel bij het koken. Zonder schil heten ze spliterwten. Deze gaan kapot tijdens het koken, daarom gebruikt men ze voor (erwten-) soep. Er zijn ook gele spliterwten of 'pesis', ze hebben dezelfde eigenschappen als de groene erwten. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
4.75
|
|
Groene erwten 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
1.45
|
|
Gele erwten 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
In tegenstelling tot andere landen is de consumptie van gele erwten in Nederland nog klein. De belangstelling neemt wel toe. een toepassing voor `zomererwtensoep`van gele (spliterwten) met ronde worteltjes of (blokjes) als garnituur is zeker aan te bevelen.
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
4.75
|
|
Gele erwten 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
1.45
|
|
Kapucijners 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Deze hoekige en gedeukte erwten zijn in juli en augustus in de peul te koop. Die peul is donkerpaars en soms groen. Door te bewaren wordt de kleur van gedroogde kapucijners donkerder. Blijven heel bij het koken. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
5.15
|
|
Kapucijners 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
1.55
|
|
Kadjang Idjoe / mungbonen 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Ze komen van origine uit India en worden daar gekookt gegeten en gebruikt voor soep en puree. Hele boontjes heten daar moong . Split-mungbonen (gespleten boontjes zonder velletje - net als spliterwten) heten moong dal. Hele boontjes worden onder de Indonesische naam katjang idjoe - in Chinees/ Indische toko's verkocht. De kleine olijfgroene boontjes zijn geschikt voor allerei gerechten. Laat men de boontjes ontkiemen dan krijgt men taugé. Blijven heel bij het koken. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
10.80
|
|
Kadjang Idjoe / mungbonen 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
3.25
|
|
Kidneybeans red / Kwaliteit: Extra / 2000g
|
|
Oogst 2011/2012
Deze bonenworden veelal geïmporteerd uit China. De originele Red Kidney beans (rode nierbonen) worden geïmporteerd uit de U.S.. Er bestaan twee soorten, t.w. `Light` en `Dark`. De voorkeur heeft de `Dark"door de paarsrode kleur, vooral voor contrast in Chili Con Carne. De goedkope Chinese kwaliteit verliest een deel van haar kleur in de kook en is minder smakelijk. Een Amerikaans gezegde luidt: Red Kidney and Rice is like a Paradise.
Voordeelverpakking à 2kg
10.10
|
|
Kidneybeans red / 500g / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
3.05
|
|
Kievitsbonen / 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Gespikkelde bonen met een dunne schil, die lichtbruin verkleurt tijdens het koken. Kievitsbonen lijken gekookt erg op bruine bonen, maar zijn wat zachter en fijner van smaak. Blijven heel bij het koken.Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
11.15
|
|
Kievitsbonen /500g / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g. Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
3.35
|
|
Kikkererwten 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Een import product, dat in een toenemende belangstelling komt te staan. Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. De smaak is nootachtig; er zijn toepassingen als: soep, salade en eenpansgerechten. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
10.10
|
|
Kikkererwten 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
3.05
|
|
Krombekbonen 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Éen van de weinige overgebleven rassen van de Hollandse witte boon is de krombek witte boon. De teelt vindt voornamelijk plaats in de kop van Noord-Holland. Voor een goed produkt is vakmanschap van de teler vereist. Wat smaak betreft laat deze boon alle import witte bonen ver achter zich. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
10.90
|
|
Krombekbonen 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
3.30
|
|
Limabonen / Boerentenen 2000g België
|
|
Oogst 2011/2012
EXTRA KWALITEIT uit België: De grote platte geelwitte bonen worden vaak apart of in salades geserveerd. Blijven heel tijdens het koken. In de handel worden soms ook de zogenaamde 'halfdroge' of 'verse' Limabonen aangeboden. Deze hebben een kortere week- en kooktijd. Limabonen zijn lekker met bijvoorbeeld gekruid vlees, tomaten en ui. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
32.50
|
|
Limabonen /Boerentenen / 500g België
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
8.95
|
|
Limabonen / 2000g. / Kwaliteit: OlifantExtra
|
|
Oogst 2011/2012 NoordAmerika Extra kwalietit
De grote platte geelwitte bonen worden vaak apart of in salades geserveerd. Blijven heel tijdens het koken. In de handel worden soms ook de zogenaamde 'halfdroge' of 'verse' Limabonen aangeboden. Deze hebben een kortere week- en kooktijd. Limabonen zijn lekker met bijvoorbeeld gekruid vlees, tomaten en ui. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
13.35
|
|
Limabonen / 500g. / Kwaliteit: OlifantExtra
|
|
Oogst 2011/2012 NoordAmerika Extra Kwaliteit
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
4.05
|
|
Linzen, blonde linzen 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Deze worden geteeld in Canada, U.S., Argentinië, Chili en Turkije. Wij verkopen de bekende Laird linzen. Deze eerste kwaliteit heeft een doorsnede van ca 7mm, en zijn groenblauw van kleur. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
8.25
|
|
Linzen, blonde linzen 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
2.50
|
|
Linzen / Chana Dal / Split kikkererwt / 2000g.
|
|
Oogst 2011
Split kikkererwt, ontvliesde en gespleten kleine kikkererwten. Blijft heel na het koken en is wat zoeter.
Voordeelverpakking à 2kg
7.00
|
|
Linzen / Chana Dal / Split kikkererwt / 500g.
|
|
Oogst 2011
Kleinverpakking.
2.20
|
|
Linzen / Moong Dal UITVERKOCHT TOT BEGIN NOVEMBER
|
|
Spilt Mungboon / 2000g./Oogst 2011
Ze komen van origine uit India en worden daar gekookt gegeten en gebruikt voor soep en puree. Hele boontjes heten daar moong. Splitmungbonen (gespleten boontjes zonder velletje net zo`n product als spliterwten) heten moong dal.
Soms worden de splitmungbonen ook wel yellow lentils (gele linzen) genoemd, maar dat is als naam niet correct en zorgt voor verwarring. Mungbonen zijn namelijk helemaal geen linzen (die zijn anders van vorm en horen plantkundig bij een andere familie). Hele boontjes worden onder de Nederlands / Indonesische naam katjang idjoe verkocht. (de naam is afgeleid van het Indonesische kacang hijau (= groene boon)).
Voordeelverpakking à 2kg
0.00
|
|
Linzen / Moong Dal *UITVERKOCHT TOT BEGIN NOVEMBER
|
|
Spilt Mungboon / 500g./Oogst 2011
Kleinverpakking
0.00
|
|
Linzen / Urid Dal / Split Urdibonen / wit / 2000g.
|
|
Oogst 2011
Urdidbonen ze worden ook wel zwarte mungbonen genoemd zijn kleine, ovale, circa 4 6 millimeter lange ivoorkleurige boontjes met een zwart velletje.
Ze komen van origine uit India en worden daar gekookt gegeten en gebruikt voor soep en puree. Hele boontjes heten daar urid. Gespleten boontjes zonder velletje (net zo`n product als spliterwten) worden urid dal genoemd.
Ook wel genoemd: Urd, urdi, Urad, Urid, witte linzen.
Voordeelverpakking à 2kg
10.25
|
|
Linzen / Urid Dal / Split Urdibonen / wit / 500g.
|
|
Oogst 2011
Kleinverpakking
3.50
|
|
Linzen / Lentilles Puy /2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Iets minder bekend zijn de kleine donkergroene linzen. Ze worden ook wel 'lentilles de Puy' genoemd, omdat ze oorspronkelijk (en nog steeds) in de Franse Auvergne in de omgeving van Le Puy worden verbouwd. Deze groene linzen zijn kleiner dan de grauwe, maar hebben dezelfde kooktijd. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
18.00
|
|
Linzen / Lentilles Puy /500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
5.40
|
|
Linzen, Rode linzen / 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Uit de Oosterse keuken kennen we de kleine oranje linzen; deze worden voornamelijk verwerkt in gerechten als dal (een Indiase linzenschotel). De kooktijd is korter dan die van de andere soorten. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
8.25
|
|
Linzen, Rode linzen / 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
2.50
|
|
Maismeel / Polenta / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Maismeel wordt o.a. gebruikt om tortilla`s en maisbrood te maken. Polenta is een klassiek traditioneel NoordItaliaans gerecht gemaakt van griesmeel van maïs.
6.45
|
|
Maismeel / Polenta / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
1.95
|
|
Navy beans/ 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Een kleine ronde boon, welke voornamelijk geteeld wordt in de U.S., in de staat Michigan en in Cananda. De Michigan pea bean (erwtenbon) of navy bean is een redelijke consumtiekwaliteit witte boon. Geschikt voor 'baked beans', soepen, salade's en chili's. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
9.50
|
|
Navy beans / 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
2.85
|
|
Pintobonen 2000g / Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Op z'n Engels heten ze Pinto beans en ze zijn in Zuid Amerika en Mexico erg geliefd. info & recepten
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
10.00
|
|
Pintobonen 500g./ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
3.00
|
|
Popcorn / Maïs / 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Gedroogde maiskorrels om zelf te laten poffen tot verse popcorn. Pan met dikke bodem verhitten, maiskorrels erin, deksel erop en wachten totdat het gaat ploffen. Ook geschikt voor een popcornmachine/pan.
6.35
|
|
Popcorn / Maïs / 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500gram.
1.90
|
|
Pronkebonen 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Een kwaliteits peulvrucht is de witte pronker, van oorsprong uit de tuinbouw. De landen van herkomst zijn Italië, en polen. De liefhebber kiest bij voorkeur de allergrootste (25 à 30 mm). Vooral in Groningen en Friesland een typisch streekprodukt. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
11.95
|
|
Pronkebonen 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
3.60
|
|
Rijst parboiled / Extra kwaliteit
|
|
Oogst 2011/2012
Parboiled rijst is in de kaf gekookte rijst, waardoor er meer nutriënten behouden blijven na het pellen van de rijstkorrel en het makkelijker klaar te maken is. Ook de textuur van de korrel verandert door het koken. Parboiled rijst wordt al meer dan 2000 jaar toegepast en is waarschijnlijk ontstaan in de omgeving van de Perzische Golf. Tegenwoordig wordt het veel gegeten in onder meer India en Pakistan.
9.85
|
|
Rijst parboiled / Extra kwaliteit
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500gram
2.95
|
|
Soyabonen, soya 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Deze wereldbekende bonen worden gekweekt voor het hoge eiwit- en vetgehalte. De soyabonen vormen belangrijke grondstoffen voor olie en veevoederindustrieën. Er zijn verschillende kleuren en rassen, maar voor de Nederlandse consumptie heeft de Canadese lichtgele kleur de voorkeur (White Helum). Insekten hebben voor de soyabonen geen belangstelling, bespuiten is niet nodig. Voor vegetarische gerechten zijn soyabonen het 'plantaardige vlees'. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
6.70
|
|
Soyabonen, soya 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
2.00
|
|
Spliterwten 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Hele ronde erwten hebben een stevige schil en blijven heel bij het koken. Zonder schil heten ze spliterwten. Deze gaan kapot tijdens het koken, daarom gebruikt men ze voor (erwten)soep. Er zijn ook gele spliterwten of 'pesis'. Ze hebben dezelfde eigenschappen als de groen spliterwten. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
4.75
|
|
Spliterwten 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
1.45
|
|
Spliterwten geel, pesis 2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
In tegenstelling tot andere landen is de consumptie van gele erwten in Nederland nog klein. De belangstelling neemt wel toe. een toepassing voor `zomererwtensoep`van gele (spliterwten) met ronde worteltjes of (blokjes) als garnituur is zeker aan te bevelen.
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
4.75
|
|
Spliterwten geel, pesis 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
1.45
|
|
Turtlebeans/ Mexicaans /2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Een zwarte schilpadboon, zoals de vertaling luidt. Deze ronde, zwarte boontjes zijn de basis voor vele Mexicaanse gerechten. De voornaamste teeltgebieden zijn in Noord-Amerika. De zwarte kleur blijft na de kook behouden. Link: info & recepten
Voordeelverpakking à 2kg
9.80
|
|
Turtlebeans/ Mexicaans / 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
2.95
|
|
Urd bonen / zwarte mungbonen 2000g.
|
|
Oogst 2011
Urdbonen ze worden ook wel zwarte mungbonen genoemd zijn kleine, ovale, circa 4 6 millimeter lange ivoorkleurige boontjes met een zwart velletje.
Ze komen van origine uit India en worden daar gekookt gegeten en gebruikt voor soep en puree. Hele boontjes heten daar urad. Gespleten boontjes zonder velletje worden urad dal genoemd.
10.40
|
|
Urd bonen / zwarte mungbonen 500g.
|
|
Oogst 2011
Kleinverpakking
3.25
|
|
Witte bonen /2000g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Import witte boon uit Canada van het ras Great Northern. Goede kwaliteit.
Voordeelverpakking à 2kg
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
9.30
|
|
Witte bonen, 500g/ Kwaliteit: Extra
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
Ambachtelijk gezouten en gerookte vleeswaren o.a. te gebruiken voor recepten met peulvruchten.
2.80
|
|
Walnoten 500g.
|
|
Walnoten gestempeld uit Californië!
Nieuwe oogst walnoten uit Californië 2011. Prijs per 500g.:
2.75
|
|
RIJST & MEEL
|
|
Een aantal kwaliteitsproducten uit Italië.
0.00
|
|
Meel; Harde tarwemeel / Semola di grano duro 1kg
|
|
Harde tarwebloem
Harde tarwe bloem, ideaal voor de bereiding van huisgemaakte pasta.
3.50
|
|
Meel voor pizza / type 00 / farina per pizza 1kg.
|
|
Type 00
Tarwemeel type 00, perfect voor zelfgemaakte pizza.
2.50
|
|
Meel type 00 / Farina tip 00 1kg
|
|
Tarwemeel type 00
Tarwemeel type 00, met fijne maling, geschikt voor de bereiding van taarten en de rijzing in het algemeen.
2.95
|
|
Maismeel / Polenta / Kwaliteit: Extra / 2000g.
|
|
Oogst 2011/2012
Maismeel wordt o.a. gebruikt om tortilla`s en maisbrood te maken. Polenta is een klassiek traditioneel NoordItaliaans gerecht gemaakt van griesmeel van maïs.
6.45
|
|
Maismeel / Polenta / Kwaliteit: Extra / 500g.
|
|
Oogst 2011/2012
Kleinverpakking 500g.
1.95
|
|
Rijst Carnaroli Verona 500g
|
|
Rijst voor de risotto.
Eigenlijk is dit een bedrijf die men in Italië "Buiten het gebied" noemt. Het is immers een heilige regel dat de Carnaroli rijst uit Piemonte moet komen. Terwijl deze leverancier uit Verona komt . In werkelijkheid is hij hoogst betrouwbaar want het is een producent van rijst Vialone Nano Veronese,, een van de beste soorten rijst. De Carnaroli wordt geteeld in grond met een bodem van gemengd textuur (met zand gemengd) die zijn ondergelopen met water uit bronnen. Dit garandeert een volkomen ongerepte teelt. Deze rijst wordt beschouwd als een van de beste soorten rijst door haar uitstekende kook vastheid en geschikt voor elk soort gerecht. Dus ideaal voor risotto en bijzondere gerechten.
4.95
|
|