SLAGERIJ KASTELEIN UIT DIEPENHEIM (TWENTE)
|
|
Als hartige extra toevoeging op elke willekeurige fruitmand!
Al onze vleeswaren verkrijgen wij van ambachtelijke Slagerij Kastelein uit Diepenheim. Info: Slagerij Kastelein is kampioen nationaal en internationaal op de Slavakto in 2001 in de worstmakerij en Nederlands kampioen 2007. Echte toppers daarbij zijn de droge worst en de wegdammer rib (gepekelde mosterdrib). Hiermee zijn ze de absolute top van Nederland. En daar zijn zij natuurlijk zeer trots op.
Naast de worstmakerij hebben ze ook een slachterij, waar dikbilkoeien worden geslacht. De varkens die zij slachten komen uit de buurt van Diepenheim, van een vaste mester waar de varkens nog vrij rond kunnen lopen. Daar zij één adres hebben voor de varkens hebben ze een constante kwaliteit aan varkensvlees en door de persoonlijke relatie met de vaste mester kennen ze de herkomst en zo bevordert dit de betrouwbaarheid van een eerlijk en veilig stukje vlees. Link naar de website van Slagerij Kastelein
0.00
|
|
Geldersche rookworst fijn
|
|
Uit eigen rokerij
Deze rookworsten komen uit eigen worstmakerij, waar de rookworsten worden gemaakt uit verse grondstoffen en specerijen. De rookworsten worden op ambachtelijke wijze gerookt. Tijdens vakwedstrijden zijn onze rookworsten diverse malen bekroond. Een teken van hoge kwaliteit rookworst. Gewicht ca 300gram
4.50
|
|
Geldersche runderrookworst
|
|
Uit eigen rokerij
Deze rookworsten komen uit eigen worstmakerij, waar de rookworsten worden gemaakt uit verse grondstoffen en specerijen. De rookworsten worden op ambachtelijke wijze gerookt. Tijdens vakwedstrijden zijn onze rookworsten diverse malen bekroond. Een teken van hoge kwaliteit rookworst. gewicht ca 300g
4.95
|
|
Mager rookspek
|
|
Uit eigen rokerij
Speksoorten komen uit eigen productie en zouterij. Gewicht ca 250g.
3.95
|
|
Mager zuurkoolspek
|
|
Uit eigen rokerij en zouterij
Speksoorten komen uit eigen productie en zouterij. Gewicht ca 250g.
3.95
|
|
Mager spekjes in blokjes
|
|
Uit eigen rokerij en zouterij
Speksoorten komen uit eigen productie en zouterij. Gewicht ca 300g.
4.50
|
|
Casselerrib 2 stuks / 2x150g
|
|
Zonder been rauw
Zonder been, rauw. Verpakt per 2 plakken verkrijgbaar. Zeer geschikt voor bij winterse gerechten. Gewicht ca 2x150g.
5.95
|
|
Twentse droge worst/ 180g
|
|
Op twentse wijze gekruid.
Op Twentse wijze gekruid en licht gerookt. ca 180g.
3.95
|
|
Lams droge worst / ca 80g.
|
|
Een droge worst gemaakt van lamsvlees, mild gekruid.
Heerlijk voor bij de borrel, bij de lunch of als tussendoortje.
2.95
|
|
Droge worst/friesche droge worst 180 gram
|
|
Puur Noord / Eko
varkensvlees(97%)* , oerzout, kruiden* , specerijen* , Voor 100gr. friesche droge worst is 145 gr. vlees gebruikt.
3.95
|
|
Droge worstjes / Chevon droge worst / per 2 stuks
|
|
Pittige droge worstjes, lekker bij de borrel.
Droge worstjes gemaakt van ekologisch "Puur Noord" geitenvlees, grie, basilicum, kruiden, witte peperkorrels.
2.95
|
|
Droge worst / knoflookworst met escargot/ 150g
|
|
Pittig gekruide drogeworst met escargot en knoflook.
De knoflookescargotworst is een uniek product in culinair Nederland. Deze smaakvolle worst is in Groningen ontwikkeld in samenwerking met een topchef en een gerenommeerd slager.De worst is in Groningen, waar vele worstliefhebbers wonen, juichend ontvangen.
6.95
|
|
Chorizo verpakt per 1stuk / ca 100g
|
|
Pittig gekruid met peperkorrels en knoflook.
Voor bij de borrel of als ingrediënt tijdens het koken. Gewicht ca 100g.
4.95
|
|
Klein droge worstjes Borgmennekes / 10 stuks 250g
|
|
Lekkere kleine droge worstjes uit Twente.
Het Borgmenneke is een klein droog worstje met een salamiachtig karakter. De worstjes zijn per 10 stuks verkrijgbaar. Heerlijk bij de borrel of als tussendoortje. Gewicht ca 250g.
4.95
|
|
Salami worstjes Cacciatore Mignon 10 stuks
|
|
Kleine Italiaanse salami worstjes, een ketting van 10 stuks.
Hier gaat het vooral om een mild en smakelijk product. Is afkomstig van eerste keuze varkensvlees, die fijn wordt gemalen en in een dunne natuurlijke darm gestopt. Soms kan het moeilijk zijn om het velletje te verwijderen, in dat geval is het voldoende om de cacciatore 1 minuut onder lauw water te houden. Deze cacciatore wordt slechts 20 dagen gerijpt, want vanwege zijn kleine formaat, droogt het heel snel. Gewicht ca 250g.
6.95
|
|
Salami worstjes Cacciatore Mignon Pikant 10st.
|
|
Kleine Italiaanse pittige salami worstjes, een ketting van 10 stuks.
Deze kleine salamiworstjes zijn pittig door middel van toevoeging van verse pepertjes. Is afkomstig van eerste keuze varkensvlees, die fijn wordt gemalen en in een dunne natuurlijke darm gestopt. Soms kan het moeilijk zijn om het velletje te verwijderen, in dat geval is het voldoende om de cacciatore 1 minuut onder lauw water te houden. Deze cacciatore wordt slechts 20 dagen gerijpt, want vanwege zijn kleine formaat, droogt het heel snel.
6.95
|
|
Salami l`Acquila 400g. (hele worst)
|
|
Platte salamiworst uit de streek Abruzzo Italië
Deze salami, met zijn karakteristieke platte vorm, is typerend voor het binnenland van de regio Abruzzo, hoewel vandaag de dag de productie zich ook heeft verspreid naar andere gebieden. De bewerking is traditioneel en de smaak is niet heel erg pittig. Gewicht ca 400g.
12.95
|
|
Salami Cacciatore Barolo ca 125g. (hele worst)
|
|
Salami met Barole wijn.
We zijn in de Piemonte, in de Langhe, land van de Barolo en met een grote traditie in de productie van vleeswaren. Onze vakman heeft aan de klassieke mix van vlees, geschikt voor een jager, een vleugje Barolo wijn aan toegevoegd om de geur te verrijken, maar net genoeg. Gewicht ca 125g
4.95
|
|
Salami Felino ca 900g. (hele worst)
|
|
Salami Felino extra kwaliteit.
Waarom heeft deze salame Felino meer kwaliteit? Het begint met de selectie van het vlees, alleen bepaalde soorten vlees worden gebruikt, maar de varkens en hun vlees zijn niet allemaal gelijk, en dus degenen die kwaliteit willen gaan naar de slachterijen en maken hun keuze. Dan is er nog de ambachtsman die in zijn bedrijf het vlees ontdoet van zenuwen en kraakbeen met de hand, een stuk per keer. Deze manier van werken maakt het verschil met een industrieel massaproduct. Dan volgt er de maling, het mengen van verschillende soorten vlees, zouten, vullen in een natuurlijke darm, dit alles vraagt om de nodige zorg en ervaring en tot slot het drogen en rijpen. Zoals altijd ligt de kunst in smaak te geven aan het product zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en smaakversterkers. Dit is alleen mogelijk door te het vlees te doen "werken" waardoor het op gezette tijden tot de drempel van de fermentatie is gebracht , dan wordt dit proces gestopt en weer hervat enzovoort.
28.80
|
|
Cacciatore paesano met venkelzaad ca 200gram
|
|
Salami met venkelzaad.
Deze cacciatore heeft een grootte van circa 200g, dus veel minder bewerkelijk dan een hele salami en zeer geschikt voor familie consumptie. De venkel smaak, evenwichtig en effectief, geeft het product een eigen ongewoonheid.
6.95
|
|